Dosjet e heqjes së ADBLUE

Ne ofrojmë shërbime të tilla si skedarët e anulimit të AdBlue pothuajse kudo në botë me përvojën tonë të pasur bazuar në shumë vite. Qindra punëtori makinash në të gjithë botën mbështeten tek ne dhe përvoja jonë. Bëhu një prej tyre!

Regjistrohuni sot për të fituar akses në një bazë të dhënash të madhe të skedarëve ECU.


ÇFAR IS SHT E ADLLUE

AdBlue është një lëng i veçantë që përdoret në sistemin SCR (Reduktimi Selektiv Katalitik). Isshtë një tretësirë ​​uji që përmban ure në 32.5% të përqendrimit nominal. Arsyeja kryesore për përdorimin e AdBlue është zvogëlimi i emetimeve të oksidit të azotit. Fatkeqësisht, ky sistem krijon kosto shumë të larta.

Adblue ruhet në një rezervuar të veçantë. Në modele të ndryshme, hyrja në rezervuar është në vende të ndryshme, për shembull në bagazhin, nën kapuç ose afër qafës së rezervuarit të naftës. Nga rezervuari, përzierja arrin në katalizatorin SCR, ku oksidet e azotit reduktohen në ujë të padëmshëm dhe azot.

A jeni lodhur duke mbushur lëngun AdBlue tani? apo ka ndonjë problem me rezervuarin tuaj të lëngjeve Adblue? Na dërgoni skedarin tuaj dhe prisni që ne ta anulojmë atë.


P DRBANI SISTEMIN E ADBLUE


Sistemi AdBlue dhe SCR është kompleks dhe i prirur për keqfunksionime. Sensorë elektronikë të azotit, module, pompa - të gjitha këto pajisje mund të mosfunksionojnë dhe janë të kushtueshme për t'i zëvendësuar ato. Në automjetet që kalojnë qindra kilometra, duhet të mbushni rregullisht rezervuarin Adblue.

E gjithë kjo krijon kosto shtesë të vozitjes që shoferët duan të shmangin.

Shërbimi i mbylljes së AdBlue është çaktivizimi elektronik i AdBlue duke hequr dritat e kroskotit dhe mesazhet paralajmëruese në ECU të shoqëruara me sistemin.

Në shumicën e rasteve është e mjaftueshme që të riprogramoni sistemin e menaxhimit të motorit në përputhje me rrethanat. Në disa modele është gjithashtu e nevojshme të shkëputet njësia SCR nga automjeti.


DISAVANTAZHET E SISTEMIT SCR


Sistemi Adblue zvogëlon oksidet e azotit në gazrat e djegies, gjë që është e mirë për mjedisin dhe shëndetin e njeriut. Sidoqoftë, AdBlue gjithashtu ka shumë disavantazhe, dhe shumë drejtues e konsiderojnë çaktivizimin e sistemit.

sistemi kompleks i ndjeshëm ndaj dëmtimeve - riparimi gjithëpërfshirës mund të kushtojë disa mijëra dollarë,
zgjidhje - ngurtësohet në 11 ° C (12.2 ° F) - një ngrohës i gabuar në rezervuar mund të shkaktojë formimin e kristaleve të cilat mund të bllokojnë sistemin e injektimit dhe të çojnë në dështimin e pompës
Kërkohen mbushje të shpeshta të lëngjeve
zgjidhja është jashtëzakonisht korrozive - lëngu i derdhur duhet të fshihet shpejt në mënyrë që të mos dëmtojë veshjen e bojës dhe veshjen anti-korrozive.