EGR OFF FILES

Dosjet e ngritjes së valvulës EGR

Me përvojën tonë të gjatë për vite të tëra, ne ofrojmë shërbime të tilla si dosja e anulimit të EGR pothuajse kudo në botë. Qindra punëtori makinash në të gjithë botën mbështeten tek ne dhe përvoja jonë. Bëhu një prej tyre!
Regjistrohuni sot për të fituar akses në një bazë të dhënash të madhe të skedarëve ECU.

 
Megjithëse të gjitha makinat kanë valvola të ndryshme EGR, gabimet e tyre janë pothuajse të njëjta. Kur dëshironi të anuloni egr, nuk mjafton të vendosni vetëm një pllakë hekuri midis valvulës egr. Për shkak se automjeti mund të ketë llamba mosfunksionimi që janë të ndezura për shkak të sensorit ose egr, ose nëse doni të merrni më shumë performancë nga automjeti juaj dhe dëshironi të vishni komplete garash. Në këto raste, mjafton të na dërgoni skedarin e automjetit tuaj.

Kur valvula hiqet ose zbrazet, ECU e automjetit nuk do të marrë më një sinjal nga Valvula EGR, duke bërë që drita e dyqanit të emetimit të shfaqet në tufën e instrumentit. Ne mund ta heqim këtë duke riprogramuar programin EGR në ECU.

Çfarë është valvula EGR?


EGR është një shkurtore për riciklimin e gazit të shkarkuar. Sistemi përdoret në automjete të pajisura me një motor pistoni me djegie të brendshme. Designedshtë krijuar për të zvogëluar papastërtitë në gazrat e ndezshëm. Arsyeja kryesore për aplikimin e kësaj tretësire është zvogëlimi i oksidit të azotit (NOX) të emetuar nga makinat sa më shumë që të jetë e mundur.

Simptomat dhe kodet e gabimeve

Në përgjithësi, simptomat e mëposhtme vërehen në dështimin e valvulës EGR:

- Ndizet drita e defektit të motorit

Paqëndrueshmëria e papunësisë

- Trokit dhe këndo në motor

Problemet e gabimit dhe nxitimit të papritur

Humbja e performancës

- Rritja e konsumit të karburantit

- Rritja e vlerave të emetimit

Karburant i mprehtë ose erë squfuri

 

Më poshtë janë renditur kodet më të zakonshme të mosfunksionimit të shoqëruara me një valvul EGR që nuk funksionon mirë:

- P0401 - Rrjedhje e pamjaftueshme e EGR

- P0402 - Rrjedha e tepërt e EGR

- P0403 - Mosfunksionimi i qarkut EGR

- P0404 - Riparkullimi i gazit të shkarkimit Një Diapazon / Performancë e qarkut të kontrollit

- P0405 - EGR Sensor A Circuit Low Input

- P1404 - Valvula EGR Mbërthyer e Hapur, Pozicion i Mbërthyer

- P1406 - Problemi i qarkut të sensorit të pozicionit të valvulës EGR

 

PENRFITIMET E LEHTSIMIT T VALVLS S R RECIRKLACIONIT TAS GAZIT
Temperatura e ulët e motorit

Përgjigje e përmirësuar e gazit

Ekonomi e përparuar

Zvogëlon ndotjen e dhjamit

Redukton depozitat e karbonit në motor

 

Ju lutem vini re

Valvula EGR nuk duhet të hiqet në automjetet me Filterin DPF ende të vendosur. Funksionimi i Valvulës EGR mund të bllokojë DPF pasi është një parakusht për Rigjenerimin e DPF.

 

Kur kërkoni një skedar të anulimit të Egr, mos harroni të bëni skedarin tuaj në rrezik të bllokimit të DPF.